Jump to content
Sign in to follow this  
ReReDeX ♛

Regulament general

Recommended Posts

Regulament forum

* Preferam sa apelam la bunul simt al utilizatorilor inainte de a sanctiona sau lua anumite masuri.
Cand acesta lipseste, masurile si sanctiunile nu vor intarzia sa apara.

*  Daca am omis ceva in regulament nu inseamna neaparat ca este permis sau  agreat. Daca aveti dubii in anumite privinte nu ezitati sa intrebati  moderatorii sau administratorii. In cazul in care ati incalcat o regula  care nu este mentionata aici, veti fi atentionat si pedeapsa se va  aplica numai la repetarea ei.


1.1 Reguli de baza:

a. Dreptul de folosire al forum-ului va este acordat gratuit in baza respectarii prezentului regulament.
*  Ne rezervam privilegiul de a va revoca acest drept (indiferent de  vechime sau numarul de mesaje) in cazul in care consideram ca acest  lucru este necesar.
b. Aceasta comunitate se bazeaza pe intelegere si respect reciproc. Asadar, sunt interzise cu desavarsire:
* injuriile, afirmatiile vulgare, rasiste, antisemite si/sau xenofobe.
c. Inregistrarea  in forum cu nick-uri obscene sau jignitoare, precum si cu date  personale false duce la desfiintarea contului pe acest forum.
d. Este interzisa promovarea pirateriei software si scrierea de mesaje care contravin legilor tarii noastre.
e.Este interzisa folosirea a mai multor conturi. Se admite doar folosirea  unui singur user pe forum. In caz contrar sanctiunea este de ban  permanent pe ambele conturi folosite.


1.2 Referitor la moderatori

a.Moderatorul este persoana care asigura bunul mers al discutiilor,  intervenind doar in cazuri speciale (mai exact, incalcarea  regulamentului).
Moderatorul nu are obligatia sa dea detalii asupra actiunilor sale (mai ales in momentul in care scopul acestora este evident).
b.  Daca insa considerati ca ati fost penalizat pe nedrept de un  moderator, va invitam sa contactati administratorii forumului pentru a  lamuri acesta situatie.
c.  In  functie de calitatea mesajelor, vom decide care dintre membrii vor  deveni moderatori. In special, aceia dintre dumneavoastra care au  pasiune pentru un anumit domeniu, aceasta pasiune fiind oglindita in  calitatea mesajelor, vor fi contactati pentru a fi rugati sa ne ajute in  moderarea forumului.
d.Moderatorii nu sunt numiti pe baza numarului de mesaje. Asadar, nu  abuzati postand mesaje lipsite de sens sau care nu isi au rostul.
e.  Moderatorii se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
Functia  de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de  moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca  mesajele celorlalti utilizatori.
f.Au obligatia sa stearga mesajele cu injuraturi sau jigniri si sa mute  mesajele ce trateaza alt subiect decat tematica unei categorii in locul  indicat pentru acel tip de mesaj.
g. Moderatorilor  le este interzisa moderarea in subforumurile servere-lor de jocuri (ex.  cs.darkbit.ro), de acest lucru se ocupa ownerii servere-lor respective


1.3 Referitor la owneri


a.  Le este interzisa moderarea sau luarea deciziilor decisive in  subforumurile servere-lor de jocuri exceptand categoria (server-ul) din  care fac parte.
b.  Owneri au obligatia de a indruma cat mai multi oameni catre forum.
c. Orice absenta de pe forum mai mare de o saptamana, fara a ma anunta duce la pierderea titlului de owner.
d. Este strict intrezis ca un user sa primeasca admin fara a avea cont pe forum.
e. Pot exista exceptii ca un user sa primeasca o a doua sansa doar daca toti ownerii (respectivului server) au hotarat asta.

1.4 Publicitate sau Spam

a.  Nu va promovati propriul site sau alte site-uri la care sunteti  afiliat, nu acesta este scopul acestui forum si prin urmare, mesajele cu  scop publicitar vadit vor fi sterse.
b.  Un link, un exemplu si/sau un scurt citat nu vor fi considerate abateri  de la regulament, atata timp cat au legatura cu subiectul discutat.
Regulile  acestea sunt adresate in special persoanelor care isi creeaza cont  special si numai pentru a posta mesaje ce promoveaza alte site-uri sau  diverse produse sau servicii.
c.In cazul in care vreti sa promovati site-uri si servicii pe acest site  va rugam sa contactati administratorii sau moderatorii forumului pentru a  discuta o posibila colaborare. Suntem deschisi la orice propunere.


1.5 Mesageria privata

a.Nu trimiteti mesaje cu continut personal / mesaje nesolicitate (spam)  si/sau injurii, afirmatii vulgare, rasiste, antisemite si/sau xenofobe  membrilor forumului.
b.  Regulile  de pe aceasta pagina sunt valabile si pentru continutul mesajelor  private. Daca considerati ca sunt incalate regulile de catre un user,  alertati moderatorii sau administratorii, si vom lua masuri.
c.  Nu citim niciodata mesajele private. Luam aceasta masura de a gasi  dovezi decat in cazul in care exista sesizari in aceasta privinta.


1.6 Postare mesajelor pe forum

a.Titlul unui subiect trebuie sa fie clar si relevant pentru toti  utilizatorii, nu folositi prescurtari, cuvinte de argou sau expresii  neconcludente.
b.  Toate mesajele trebuie sa fie scrise intr-un limbaj nederanjant pentru ceilalti utilizatori. 
c.Nu intra in dispute cu niciun alt utilizator. Nu raspunde provocarilor  la dispute, anunta in schimb un moderator/admin in legatura cu situatia  respectiva.
d. Este interzis  orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui  forum. Punctele de vedere sunt cele care trebuiesc discutate, nicidecum  persoana care isi exprima acel punct de vedere.
e.  Sunt interzise imaginile cu caracter erotic sau pornografic, fie postate pe forum, fie in avatar sau semnatura.
f.   Nu postati materiale ale caror drepturi de autor nu va apartin, fara a specifica sursa/autorul materialului.
g.Continutul mesajelor de pe forum nu trebuie sa prezinte sub nicio forma  date confidentiale precum: numere de telefon, adresa, cnp s.a.m.d.
  


1.7 Sanctiuni
    
Pentru 8 puncte de infractiune cumulate se acorda ban.

· Insulta prin PM la adresa unui moderator - Ban direct
· Spam sau publicitate  - Ban direct
· Folosire clone - Ban direct
· Insulta sau atac la persoana - 3 puncte pentru 15 zile
· Discriminare, instigarea la violenta si comportament ofensiv, remarci rasiste, antisemite - 3 puncte pentru 15 zile
· Warez - 3 puncte pentru 15 zile
· Limbaj neregulamentar - 2 puncte pentru 15 zile
· Spam prin PM - 2 puncte pentru 15 zile
· Semnatura neregulamentara - 1 punct pentru 15 zile (poate fi si Warning)
· Post hunting - 1 punct pentru 15 zile
· Offtopic - 1 punct pentru 15 zile (poate fi si Warning)
· Nu se ofera date despre produs, pretul, localitatea si modalitatea de contact (Mica Publicitate) - 1 punct pentru 15 zile (poate fi si Warning)
· Copierea unui material fara mentionarea sursei - 1 punct pentru 15 zile
· Nickname asemanator cu al unui alt membru sau unei societati comerciale - 1 punct pentru 15 zile
· Folosire excesiva smilies - 1 punct pentru 15 zile (poate fi si Warning)
· Flame/troll/flamebait. - 1 punct pentru 15 zile (poate fi si Warning)
· Votarea la o cerere de acces fara drept de vot - 1 punct pentru 15 zile (poate fi si Warning)
· Dezinformare, folosirea de titluri  n thread-uri care nu sunt sugestive ci doar pentru a atrage atenţia - 1 punct pentru 15 zile (poate fi si Warning)
· Mai mult de un bump pe zi (Mica Publicitate) si bump-uri nejustificate - 1 punct pentru 15 zile (poate fi si Warning)
 
1.8 Recomandari
* Nerespectarea acestora in mod repetat poate duce la primirea de avertismente sau chiar ban.

a.Utilizarea limbii romane si exprimarea corecta in cadrul forumului este  o conditie de baza pentru a fi membru al acestui forum; va rugam nu  folositi grupari de litere de genul 'tz' sau 'sh' in locul  diacriticelor.
b. Dupa semnele de punctuatie folositi spatiu.
c. Incepeti fraza cu litera mare.
d. Nu repetati acelasi caracter sau smile de multe ori, gen "!!!!!???".
e.Inainte de scriere cautati cea mai buna categorie sau subiect pentru  mesajele voastre, pentru evitarea postarii de doua ori a aceluiasi  subiect.
f.   Se recomanda continuarea thread-urilor deja existente, daca subiectul a mai fost discutat. 
g.  Utilizati forum-urile si subforum-urile potrivite pentru subiectul pe care doriti sa il discutati cu ceilalti membri.
h.  Nu cereti schimbarea nickului, acest lucru este imposibil.
i. Pentru postarea de imagini (de rezolutii mari) folositi optiunea de  "Upload attachment". Formatele recomandate sunt .jpg si .png!


Staff-ul isi rezerva dreptul de a modifica aceste reguli !


Responsabilitatea  juridica pentru mesajele postate va apartine in totalitate. Dupa  postare mesajele vor deveni proprietatea DarkBit si nu mai pot fi sterse  decat in conditii speciale. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine  continutul mesajelor publicate, DarkBit nu poate fi tras la raspundere  pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat  mai mult cu cat caracterul de "timp real" al postarilor face posibila  oricand incalcarea accidentala a legii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...